Alles over Acrylnagels 

 

De term Acrylnagels is je hoogstwaarschijnlijk niet vreemd. Toch bestaat er vaak nog onduidelijkheid over wat een acrylnagel precies is. Wij vertellen je alles wat je wilt weten over kunstnagels/ acrylnagels laten zetten.

Acrylnagels zijn kunstnagels die op natuurlijke nagels wordt aangebracht.

Acryl ontstaat door een poeder (polymeer) te mengen met een vloeistof (monomeer). Wanneer het acryl aangebracht wordt op de nagel en de gewenste lengte en vorm heeft, moet je zorgen dat het goed uithardt en niet veel later heb je een zeer stevige en krasbestendige kunstnagel. Ze zijn dan ook minder buigzaam en flexibel dan gelnagels. Acrylnagels harden uit in de open lucht dus zonder een uv-lamp.

Acrylnagels kunnen tot maximaal vier weken blijven zitten en hechten zich zeer goed aan het nageloppervlak, waardoor ze het beste blijven zitten van alle soorten kunstnagels. Ondanks dat acrylnagels ook al een heel lange tijd bestaan, is de samenstelling nagenoeg bijna onveranderd gebleven. Een klein nadeel van acrylnagels zijn dat de vloeistof een sterke geur heeft.

De nagels worden eerst goed gedesinfecteerd en ontvet. Hierna wordt een e-manicure uitgevoerd. vervolgens word het acryl aangebracht in de vorm en lengte die jij wenst. Wil je langere nagels? Dan wordt er onder de acryl eerst een tip aangebracht, om de juiste verlenging te krijgen.

Als beide handen zijn gedaan en alle nagels in de juiste vorm zijn gevijld kan er een een mooie kleur op met eventueel leuke nailart. Uiteraard kun je ook gaan voor naturel nagels die er precies zo uitzien als je eigen nagel, de basiskleur van mijn acryl heeft een naturel roze kleur. Reken erop dat je minstens twee uur kwijt bent in de nagelsalon voor een nieuwe set met gellak. 

na ongeveer 3 a 4 weken kom je terug voor een bijwerking, dit is afhankelijk van hoe snel je eigen nagels groeien. Tijdens het bijwerken worden jouw nagels weer balans gebracht.

 

Acrylnagels Deventer
Rating: 3.1428571428571 sterren
7 stemmen