Adviezen kunstnagels

 

Do's:

 

 • Handschoenen dragen wanneer je schoonmaakmiddelen gebruikt.
 • Wees de eerste 24 uur voorzichtig met je nagels, deze hebben deze tijd minimaal nodig om volledig uit te harden. De nagels ook zoveel mogelijk droog houden.

 • Heeft u haakjes of hoekjes in de nagels, ga hier niet aan peuteren, probeer dan deze  voorzichtig weg te vijlen. Vijlen zijn verkrijgbaar in de salon.

 • Bij ernstige lucht/lifting tussen de kunstnagel en natuurlijke nagel, peuter hier niet aan, maar neem contact op met de salon.

 •  2 tot 4 keer per dag oliën onder uw nagels, binnenkant van uw nagels en nagelriemen.

 • Borstel iedere ochtend of avond uw nagels schoon. Een borsteltje word bij de eerste afspraak meegegeven. (tip: ik gebruik een oud borsteltje van mijn elektrische tandenborstel) 

 • Werk met je vingertoppen en niet met je kunstnagels of nagels. De nagels zijn sterker maar zeker geen beton en ook geen gereedschap

 • Let op! Schoonmaakmiddelen, desinfectans of middelen zoals aceton kunnen kunstnagels ernstig aantasten waardoor deze zullen loslaten.

 • Bij last van irritatie, rode huid rondom de nagels, loslaten van de huid en/of blaasjes, kan er sprake zijn van een allergie. Neem zo snel mogelijk contact op om ze te laten verwijderen! Maak eventueel een afspraak bij de huisarts voor een verwijzing naar een dermatoloog of allergoloog. 

 

Dont's:

 

 • Niet pulken aan de randjes van de nagels.
 • Vooral niet uw losse of gelifte kunstnagels vastplakken nagellijm!!  De kans op schimmelgroei is erg groot, er kan dan geen product meer op en de schimmel zal eerst moeten uitgroeien.
 • Geen blikken openen met uw nagels.
 • Geen dozen openen met de lengte van uw nagels
 • Niet tikken met uw kunstnagels op de tafel
 • Wees altijd voorzichtig met deurgrepen, kastjes, handgrepen van de auto en wasmachines/drogers, dit is de top 4 van beschadigde nagels.

 

Lengte advies:

De lengte van de nagels is bepalend door de natuurlijke nagel en het beroep wat u iedere dag uitoefent. Als het nagelbed erg kort is, wordt er geen lange lengte geadviseerd. De meest gebruikelijke lengte is 30% verlenging. De kunstnagel is hier dan ook in de juiste balans.

Gel is een flexibel en stevig product wat niet snel breekt of scheurt. Maar toch kan dit wel eens voorkomen bij hele lange nagels. Maxi lange nagels zijn nagels die langer dan 100% zijn. De kans op breken is hierbij vele malen groter dan bij kortere nagels.

Ook uw thuisbezigheden en uw beroep hebben invloed op uw kunstnagels of gelakte nagels. In de zorg mag er geen kunstnagels gedragen worden of soms alleen korte nagels zonder lengte en wel product. Als u de nagels vaak stoot tijdens uw dagelijkse bezigheden, zijn uw nagels te lang. En is de advies om deze korter te maken.

 

Nagel(riemen) verzorgen:

De goede verzorging van de nagels en de nagelriemen zijn een essentieel onderdeel van alle nagelbehandelingen. Zon, koude wind, agressieve schoonmaakmiddelen of te heet uw handen wassen, al deze dingen zorgen voor uitdroging. Hierdoor raakt onze nagel en huid haar natuurlijke oliën kwijt, waardoor de nagels en nagelriemen zijn flexibiliteit verliezen. De nagelriemen zijn dan splijtbaar en komen randjes los. De nagels willen aan beide kanten naar binnen krullen en loskomen van de kunstnagel.

Vaak wordt er aan de losse randjes getrokken, waardoor ze kunnen ontsteken. Door dit te doen wordt ook snel het levend weefsel meegetrokken. Daardoor kan het soms ook gaan bloeden.

De nagels en nagelriemen moeten in conditie gehouden worden. En niet voor maar even. Door droogte blijft de nagelriem vast zitten op de nagelplaat en groeit het mee met de nagel. Dit is 1 van de belangrijkste reden om de nagelriemen iedere dag paar keer in te smeren met nagelriemolie. Het houdt het soepel en flexibel. Dit geldt voor de gehele nagelplaat. Meer informatie hierover vind je hier : Nagelriemolie

 

Verkleuring:

Alle afweekbare producten zijn poreus. Deze producten hebben als het ware tunnels. Dit om het afweken mogelijk te kunnen maken. Zonder deze tunneltjes wordt het anders een vast product. Zoals Gelnagels.

De tunnels kunt u natuurlijk niet zien met blote ogen, maar ze zijn er wel.

Zo kan alles wat vloeibaar is, zoals water, Uv-licht van de zon, vloeibare make up, kip marinade, shampoo en zelfs uw tanning spray het product binnen dringen en o.a. (ver)kleuring veroorzaken.
Een verzorgende olie gebruiken kan dit deels tegenhouden doordat het de tunnels opvult met olie. Maar hoe dan ook: indien u kunstnagels draagt zult u er rekening mee moeten houden dat uw nagels ten allen tijden poreus zijn en blijven.

Oliën is dus super essentieel en wel minstens 3x per dag. Voor degene die veel met handen in het water zitten en veel vloeibare chemische producten gebruiken. Is oliën super essentieel.

Handschoenen dragen bij schoonmaken e.d. (eerst de nagels oliën en l dan handschoenen aan doen, dit voorkomt weer dat het zweet dat u produceert eerst in de ‘tunnels’ in gaat zitten)
• Hierdoor blijft uw product op uw nagels flexibel
• Hierdoor voorkomt u bij lifting dat er langdurig water tussen uw product en uw natuurlijke nagel gaat zitten. Wat gaat broeden en waardoor er schimmels en infecties komen.
• Hierdoor voorkomt u uitdroging van uw natuurlijke nagel en/of uw product op uw nagels. Daardoor kunnen de nagels kromtrekken of splijten of afbreken…

Draagt u niets op uw nagels dan geldt ook hetzelfde natuurlijk: Dagelijks blijven oliën. De
natuurlijke nagels doen het veel beter met olie. Ze blijven flexibel waardoor ze minder snel zullen afbrokkelen.

Héél veel ‘problemen’ kunnen echt worden opgelost met alleen maar héél veel olie.

Deventer nagelsalon