Alles over Gelnagels 

 

Gelnagels worden over het algemeen gezien als de meest natuurlijke vorm van kunstnagels. Ze worden gebruikt voor een versteviging van natuurlijke nagels. Gel is een kant en klaar stofje wat op een nagel wordt gelakt, door middel van UV-lamp zal het uitharden en vast blijven zitten.

Wens je verstevigende gelnagels, dan wordt de gel alleen op de  natuurlijke nagel aangebracht. Wanneer je de nagels wilt verlengen wordt er gebruik gemaakt van een kunstnagel.

De handen worden gedesinfecteerd, nagelriemen lichtjes teruggeduwd en de natuurlijke nagel wordt in model gevijld, gereinigd en licht opgeruwd zodat de gel goed blijft zitten. Wanneer je hebt gekozen voor een verlenging, is dit het moment waarop de tips worden geplaatst. 

Vervolgens wordt de gel in meerdere dunne lagen aangebracht en worden de nagels enkele minuten per laag onder een LED/UV-lamp gehouden. Op deze manier hardt de gel uit. De plaklaag die overblijft op de net aangebrachte gelnagel wordt verwijderd en de gelnagel wordt in het gewenste model gebracht. Na deze handeling bepaal je of je voor een kleurtje gaat, nailart of een naturel nagel, De basis van gelnagels hebben een mooie natuurlijke kleur roze. Na de behandeling worden de nagelriemen en je hand voorzien van een verzorgende olie.

Reken erop dat je minstens twee uur kwijt bent in de nagelsalon voor een set met gellak. 

 

VERWIJDEREN VAN GELNAGELS

Wil je geen gelnagels meer of heb je er even geen tijd meer voor? Gelnagels kunnen verwijderd worden. Trek nooit een gelnagel eraf want hierdoor beschadig je je eigen nagels, en kan je zelfs de eerste laag van je nagelplaat eraf trekken wat erg pijnlijk is! 

Laat je gelnagels altijd professioneel verwijderen in de salon. De gel word verwijderd met de elektrische vijl. Na het verwijderen zullen je eigen nagels wat slap en vreemd aanvoelen. Dit komt omdat je gewend bent aan de hardheid van kunstnagels. Het is aan te raden thuis nog enige tijd jouw nagels met nagelriemolie te behandelen. 

Nagelsalon Deventer
Gelnagels Deventer

Je wilt graag mooie nagels, maar ga je dan voor gelnagels of acrylnagels? En wat is eigenlijk het verschil daartussen?

Gelnagels bestaat uit gel wat jouw nagels verstevigt en het ziet er ook erg natuurlijk uit. In tegenstelling tot het poederige acryl, is gel lak een stroperige substantie die na elke laag uithardt wordt onder een UV-licht. Bij acryl komen er chemische stoffen bij kijken bij het aanbrengen, vervolgens wordt het uitgehard door de lucht.

Het grote verschil zit hem in het uiterlijk. Gelnagels zijn wat dunner en flexibeler waardoor ze een meer natuurlijke uitstraling hebben dan nagels van acryl.

Hierbij een aantal duidelijke verschillen:

  • Gelnagels worden in meerdere lagen uitgehard onder UV-licht. Acrylnagels drogen door de lucht.
  • Gelnagels zijn lastiger om te verwijderen dan acrylnagels.
  • Ze ogen natuurlijker dan acrylnagels
  • Bij acrylnagels komen er meer chemische stoffen af dan bij gelnagels.

 

Gel heeft een aantal voordelen waaronder:

  • Gelnagels zijn zacht, buigzaam en flexibel.

  • Gelnagels kunnen relatief dun gezet worden.

  • Met gelnagels heb je een glanzende afwerking, zo zien ze er natuurlijk uit.

  • Tijdens het zetten van gelnagels hangen er weinig chemische geurtjes in de lucht.

  • Houdt lang glans en zal niet vervagen zoals bij gewone nagellak

  • Gelnagels hebben weinig tot soms geen vijlwerk na het zetten.

Gelnagels Deventer Nagelsalon
Rating: 5 sterren
2 stemmen